وجود سدیم کافی در بدن می‌تواند فشار خون را تثبیت کند. گوشت اردک دارای سدیم است بنابراین می‌تواند در تثبیت فشار خون موثر باشد.
 

فواید گوشت اردک برای سلامتی

۱. کمک به عملکرد آنزیم‌ها
اسید پانتاتونیک در بدن انسان مانند یک کمک آنزیم A عمل می‌کند و در متابولیسم کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها – برای آزاد کردن انرژی – نقش دارد. با مصرف منظم گوشت اردک، نیاز بدن به اسید پانتاتونیک تامین می‌شود. اسید پانتاتونیک در تسهیل عملکرد آنزیم‌ها در بدن نقش دارد. کمبود آن باعث اختلالات گوارشی متعدد می‌شود. هر ۱۰۰ گرم گوشت اردک، ۱.۵ میلی‌گرم اسید پانتاتونیک (۱۵٪ درصد نیاز روزانه) دارد.
 
۲. رفع گاز معده
خواص دیگر گوشت اردک برای سلامتی چیست؟ خوب، ویتامین B۳/ نیاسین موجود در گوشت اردک، ضد نفخ است و به رفع گاز معده کمک می‌کند. این خاصیت، از ایجاد نفخ جلوگیری کرده و یا آن را کاهش می‌دهد.
 
۳. سلامت موها
ریبوفلاوین/ ویتامین B۲ نیز در گوشت اردک یافت می‌شود. ویتامین B۲ باعث حفظ سلامت مو می‌شود. به علاوه، می‌تواند ریزش مو و یا چربی زیاد آن را نیز کاهش دهد. ۱۰۰ گرم گوشت کبابی اردک، ۰.۵ میلی‌گرم ریبوفلاوین دارد. به عبارت دیگر می‌تواند ۲۸٪ نیاز روزانه به ریبوفلاوین را تامین کند.
 
۴. آنتی اکسیدان‌های طبیعی
در گوشت اردک، موادی وجود دارد که می‌توانند در مقابله با رادیکال‌های آزاد مانند آنتی اکسیدان عمل کنند. بنابراین، بدن از بیماری‌های متعدد در امان خواهد بود.
 
۵. تثبیت فشار خون
وجود سدیم کافی در بدن می‌تواند فشار خون را تثبیت کند. گوشت اردک دارای سدیم است بنابراین می‌تواند در تثبیت فشار خون موثر باشد.
 
۶. کمک به متابولیسم بدن
گوشت اردک، حاوی ویتامین B۶ (پیریدوکسین) است که در متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی در بدن نقش دارد. هر ۱۰۰ گرم گوشت کبابی اردک، ۰.۳ میلی‌گرم ویتامین B۶ دارد و ۱۳٪ نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می‌کند.
 
۷. تسریع فرآیندهای بدن
گوشت اردک، ویتامین B۱۲ دارد که باعث سلامت سلول‌های عصبی و خونی می‌شود. ویتامین B۱۲ در بسیاری از فرآیندهای بدن نقش دارد. در هر ۱۰۰ گرم گوشت کبابی اردک، ۰.۴ میکروگرم ویتامین B۱۲ وجود دارد (۷٪ نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می‌کند).
 
۸. جلوگیری از کم خونی
آهن موجود در گوشت اردک، در تامین نیازهای سلول‌های قرمز خون یا هموگلوبین نقش دارد. به علاوه، می‌تواند از کم خونی که به دلیل کمبود سلول‌های قرمز خون ایجاد می‌شود نیز جلوگیری کند.
 
۹. تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها
ماده معدنی فسفر نیز در گوشت اردک یافت می‌شود که می‌تواند باعث استحکام دندان‌ها و استخوان‌ها شود. تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها برای انجام درست فعالیت‌های روزانه اهمیت دارد.
 
1۰. رشد ماهیچه‌ها و اندام‌ها
پروتئین- ماده مغذی و منبع انرژی- گوشت اردک بالاست. پروتئین حیوانی و مقدار کمی سدیم، برای رشد ماهیچه‌ها و بافت‌ها بسیار مفید است، بنابراین افرادی که در سن رشد هستند و مادران باردار، برای عملکرد درست ماهیچه‌های خود به این مواد نیاز دارند. در هر ۱۰۰ گرم گوشت اردک بدون پوست، ۲۳.۵ گرم پروتئین وجود دارد که ۴۷٪ نیاز روزانه به پروتئین را تامین می‌کند.
 

عوارض جانبی خوردن گوشت اردک

خوردن گوشت اردک فواید بسیاری برای بدن دارد. اما به هر حال، خوردن بیش از اندازه آن عوارضی نیز دارد.
 
۱. انسداد رگ‌های خونی
گوشت اردک، چربی اشباع بالایی دارد که وارد بدن شده و در بدن باقی می‌ماند. اگر چربی‌های اشباع موجود در گوشت اردک وارد بدن شوند، باعث انسداد عروق خونی خواهند شد. انسداد رگ‌های خونی باعث بیماری‌های خطرناک می‌شود.
 
۲. بیماری قلبی
کلسترول بالا در بدن باعث بیماری قلبی می‌شود. چربی، فرآیند متابولیسم بدن را سخت کرده، به قلب حمله می‌کند و باعث بیماری قلبی می‌شود.
 
۳. افزایش کلسترول
مصرف زیاد گوشت اردک می‌تواند باعث کلسترول بالا شود زیرا چربی موجود در گوشت اردک، سطح کلسترول را بالا می‌برد. برای تثبیت سطح کلسترول، باید از پزشک کمک بگیریم.
 
۴. چاقی
مصرف بیش از اندازه گوشت اردک می‌تواند به چاقی منجر شود. توجه به میزان غذای تهیه شده از گوشت اردک بسیار مهم است زیرا از چاقی جلوگیری می‌کند. مواردی که در بالا گفته شد خواص گوشت اردک برای سلامتی هستند. ممکن است گوشت اردک، سالم و خوشمزه باشد اما باید مراقب عوارض جانبی ناشی از مصرف زیاد آن نیز بود. بنابراین به اندازه بخورید تا سالم بمانید.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – مژگان گوران